Marcussen & Company er specialister i konflikter.
Vi hjælper mennesker og organisationer med at få det bedste
ud af interaktionen mellem mennesker.Uddannelsen


Personaledage


Kurser


Foredrag


Arbejdspladsen

Konfliktmægling

Mere om konflikter

Kontakt

Om

Referencer

Nyhedsbrev


Hvis du tror
konfliktkompetence
koster,
så prøv med
konflikt-inkompetence!


Kontakt

+45 31 33 29 29

kontakt@marcussen-co.dk
MERE OM KONFLIKTER

Her kan du finde inspiration i en konflikthåndbog, artikler, undersøgelser, videoer, podcasts og faglige arrangementer.

Mellem os - ABC til konflikt

Konflikthåndbog

"Mellem os - ABC til konflikt" giver en enkel måde at gå til konflikter på. Bogen beskriver en mæglende tilgang - en fremgangsmåde, der styrker menneskelige relationer og gør det daglige samspil frugtbart - også når vi er under pres.

Mie Marcussen og de øvrige forfattere er uddannede konfliktmæglere, og det er erfaringer fra dette arbejde, de øser af i denne bog.

Pris kr. 269 ekskl. forsendelse. Bogen kan købes ved at sende en mail til anja@marcussen-co.dk

Læs kapitel 1-3Artikler

Ledernes KompetenceCenter: 7 don'ts i konflikthåndtering

Mangelfuld information, en uheldig bemærkning eller dårlig timing. Mere skal der indimellem ikke til for at antænde en konflikt. Læs her, hvad du bør undgå, og hvad du kan gøre, hvis du som leder vil navigere konstruktivt i konflikter.

Læs artiklen


Dansk Magisterforening: Konfliktkulturen sidder i væggene

Konfliktmægling har givet et bedre arbejdsmiljø i Næstved Kommune, men det kræver en større omstillingsproces, hvis en mæglende tilgang til konflikter for alvor skal slå rod. Det viser erfaringerne fra et projekt, som Nordiske Mediatorer har gennemført i samarbejde med Forhandlingsfællesskabet og Kommunernes Landsforening.

Læs artiklen


Nils Christie: Justice in modernity

Nils Christie var en banebrydende tænker inden for konfliktområdet. Hans sidste artikel "Justice in modernity" giver et kritisk indblik i vores retssystem og måde at udøve retfærdighed på.

Artiklen bliver publiceret i Stephen Farrall, Barry Goldson, Ian Loader & Anita Dockley (eds) (2016) Justice and Penal Reform: Re-Shaping the Penal Landscape. London: Routledge.

Læs artiklen


Lederweb: 3 teknikker til at løse konflikter med dine medarbejdere

Konflikter med medarbejdere er noget af det sværeste at håndtere for mange ledere. Men med få greb kan du vende en negativ konfliktspiral og udvikle dine lederkompetencer.

Læs artiklen


Lederweb: 6 anbefalinger til en sund konfliktkultur

Få her en model til konfliktmægling og seks anbefalinger til, hvordan et dialogisk spor til at håndtere konflikter kan se ud i organisationer.

Læs artiklenUndersøgelser

Konfliktmægling på arbejdspladsen

Kommunernes Landsforening og Forhandlingsfællesskabet gennemførte i 2015 et projekt om konfliktmægling i Næstved Kommune, som sidenhen er blevet evalueret. Marcussen & Company har på baggrund heraf udarbejdet en opsamling og en række anbefalinger til en konstruktiv konfliktstrategi i en organisation.

Læs opsamlingen


Konfliktmægling i nabostridigheder

I 2015 undersøgte Marcussen & Company beboeres og medarbejderes oplevelser af konfliktmægling og konflikthåndtering i Frederiksberg Forenede Boligselskaber. Det er der kommet en rapport ud af.

Læs rapportenTv og Radio

Folkemødet 2017

Konfliktmægler Mie Marcussen bliver interviewet til et indslag om dialog på Folkemødet. Her fortæller hun om nødvendigheden af, at vi lytter til hinanden i stedet for at tæve hinanden med ord.

Hør interviewet på P1


I krig med naboen

Over 245.000 seere så med, da DR2 i december 2016 viste programserien ’I krig med naboen’. I programmerne møder vi naboer, som ligger i strid med hinanden om en container og støj. Konfliktmægler Mie Marcussen træder til for at hjælpe naboerne med at håndtere konflikterne ad fredelige veje.

Se programmerne på DR2Videoer

Gratis konfliktmægling hos KFUM

En film om konfliktmægling (mediation), der er et af tilbuddene i KFUM's Sociale Arbejde. I filmen fortæller Mie Marcussen om konfliktmægling og vi møder et skilsmissepar, efter de har deltaget i konfliktmægling. Varighed: 7:22 minutter.

Se filmen


Hvad er en konflikt?

I denne video giver konfliktmægler Mie Marcussen en kort og præcis beskrivelse af ordet konflikt. Varighed: 1: 38 minutter.

Se filmen


Hvad kendetegner mennesker i konflikt?

Denne video handler om, hvordan vi kan nedtrappe en konflikt i stedet for at optrappe den. Varighed: 2:39 minutter.

Se filmen


Hvordan foregår konfliktmægling?

I videoen ” gennemgår Mie Marcussen de seks trin i den refleksive mæglingsmodel. Varighed: 2:22 minutter.

Se filmen


3 fokuspunkter for mediator

I filmen beskriver Mie Marcussen tre fokuspunkter i en mediation, også kaldet konfliktmægling. Disse er: Fakta, følelser og behov. Varighed: 4:25 minutter.

Se filmen


Online kursus hos Advokurser.dk

Mie Marcussen er underviser på Advokursers online kursus i mediation (mægling), der er rettet mod advokater, advokatfuldmægtige og andre med særlig interesse for området. Kurset handler om mediationsmetoden og dens anvendelse i Danmark.

Se præsentationsvideoenPodcasts

Veje til en fredeligere verden - interview med Else Hammerich

Else Hammerich er en af pionererne inden for konfliktområdet, set med vores øjne. I anledning af hendes 80-års fødselsdag har vi lavet en podcast med hende. Podcasten er produceret af Mikkel Thomas Christensen. Varighed: 46:07 minutter.

Hør podcasten


Kontur af Vibeke Vindeløv

Professor emeritus, dr.jur. Vibeke Vindeløv var forud for sin tid, da hun så værdien af at bringe parter i konflikt sammen i mæglingsrummet. Hør en kontur af Vibeke Vindeløv, hvor hun forklarer essensen af sit arbejde med ordene forbundenhed og samhørighed. Podcasten er produceret af Mikkel Thomas Christensen. Varighed: 36:41 minutter.

Hør podcasten


Det fredelige manifest

Vi er hinandens verden. Forbundet og gensidigt afhængige. Det smitter, når vi evner at løse en konflikt fredeligt. Fra menneske til menneske til menneske. Helt om på den anden side af jordkloden. Og ud i fremtiden på den verden, vi giver videre til vores børn.

Mie Marcussen fortæller om sine tanker bag Det Fredelige Manifest, som rummer både håb og længsel efter en fredeligere verden. Den poetiske sang til slut er inspireret af Center for Konfliktløsnings ordsprog ”Under havet mødes alle øer”.  Podcasten og sangen er produceret af Mikkel Thomas Christensen. Varighed: 15:43 minutter.

Hør podcasten

Læs manifestet

Følg manifestets gang på FacebookFaglige arrangementer

Vi inviterer løbende til faglige arrangementer om mennesker i konflikt. Arrangementerne henvender sig til alle med interesse for trivsel, arbejdsmiljø og en sund konfliktkultur.

Hent inspiration og se et udpluk af tidligere afholdte arrangementer:

  • Det menneskelige arbejdsliv
  • Genoprettende praksis
  • Fornuft og Følelse

Se programmer